Home > Cykel > Viktigt med rätt kläder för ändamålet

Viktigt med rätt kläder för ändamålet

December 7th, 2016

För den som inte enbart cyklar sporadiskt, bara sådär ibland, är det väldigt vettigt att skaffa sig rätt sorts kläder för just den typ av cykling som man i större utsträckning valt att ägna sig åt. Vi guidar dig genom det hela!

cykla downhill

Långfärdscykling

För den som sysslar med långfärdscykling på ett eller annat sätt och som ägnar sig åt detta på regelbunden basis så rekommenderar vi verkligen att skaffa sig passande grejer att ha på sig. Vi misstänker att chansen är ganska stor att du redan känt av vad vi menar, då vanliga kläder tenderar att leda till att det kan skava både här och var, något som inte alls är särskilt skönt. Genom att skaffa sig kläder som är gjorda för ändamålet så får man bukt på sådana problem kvickt som attans, men du kommer tyvärr inte känna full effekt innan dina drabbade områden på kroppen åter läkt ihop på ett bra sätt.

Downhill

När det kommer till downhill-cykling så är det näst intill ett måste att skaffa sig en utrustning som gör att man kan känna sig säker i backen. Vi väljer uttrycket “utrustning” eftersom kläder och skydd i mångt och mycket går ihop inom denna cykelsport. Utan rätt sorts utrustning så kommer du därför heller aldrig känna dig helt trygg och därigenom blir det svårt att utvecklas i samma takt som annars skulle vara möjligt.

Freestyle BMX

När det kommer till Freestyle BMX så handlar det främst om att använda sig av kläder som man känner sig bekväm och nog rörlig i. Så länge dina kläder fyller dessa kriterier så kan du faktiskt ha på dig i stort sett vad som helst. Tänk dock även på att ha på dig ett par skor med en sula som greppar bra mot pedalerna. Man vill inte riskera att glida av i onödan, då det kan göra väldigt ont i vissa av sportens olika moment.

Cykel