Home > Cykel > Cykelträna i sommar

Cykelträna i sommar

April 16th, 2016

Miljövänligt, ekonomiskt och extremt bra träning. Cykling som motionsform är en växande trend som blir allt mer populär. Det finns väldigt många fördelar med att till exempel ta cykeln på jobbet istället för bilen. Den största fördelen är så klart att istället för att använda dyr och miljöfarlig bensin så använder man kroppsenergi och bränner fett. Till skillnad från bensin så är kroppsenergi helt gratis också. Cykling är en rolig sport som vem som helst kan plocka upp.

cykel

Många föredrar att cykla då det är ett bra sätt att få uppleva naturen runt omkring oss. Till skillnad från att promenera så kan man också ta sig väldigt långt på cykel, även under ett kort träningspass. Cykling som motionsform är väldigt effektiv då man använder många av kroppens muskler när man cyklar bland annat låren och rumpan. Eftersom att man tränar så många olika muskler samtidigt när man cyklar så får hjärtat också ett rejält träningspass. Det är även viktigt att variera träningen. Att både cykla långa sträckor med ett jämnt tempo och köra intervall träning ger ett mycket bättre resultat än om man bara fokuserar på en av dem.

När man cykeltränar är det viktigt att man har rätt utrustning för att få ut det mesta av träningen. En sak som man borde tänka på är att ha rätt skor. Annan utrustning som kan tänkas behövas om man ska börja cykla är en ordentlig hjälm och reflexer/lysen i fall att du tänker cykla på natten.

Cykel