Svenska motionslopp

Cykling är en träningsform som blir allt mer populär, vilket inte är så konstigt eftersom det ju som bekant är väldigt roligt att cykla. Allra roligast är det förstås att cykla något riktigt lopp. Här kommer därför några tips på motionslopp.cycle

Vätternrundan

Vätternrundan är Sveriges största motionslopp på cykel, som i regel går av stapeln i mitten av juni. Loppet mäter totalt 300 km och går som namnet antyder runt Sveriges näst största sjö Vättern med start och mål i Motala. Årets lopp äger rum 17-18 juni.

Ringsjön runt

Är man cyklist och bor i Skåne är det svårt att inte känna till Ringsjön runt. Totalt finns fyra olika lopp att välja på, mellan 35 km och 125 km, varav mountainbike-lopp. Ringsjön runt firar i år 50 år och årets lopp går av stapeln 4 juni.

Göteborgsgirot

Ett lopp som är betydligt yngre än Ringsjön runt är Göteborgsgirot, som i år körs för fjärde året i rad. Huvudloppet, Göteborgsgirot mäter 140 km och körs i och runt Göteborg. Utöver detta finns även ett lopp på 70 km, ett lopp på 35 km samt ett mountainbike-lopp. Årets Göteborgsgirot äger rum 7 maj.