Koppla av efter cykelträningen – minska stressen

Det kan vara svårt att koppla av efter ett långt cykelpass när kroppen är uppe i varv och adrenalinet flödar. Det finns hjälp att få som underlättar för dig att koppla av och minska den stress som ett långt cykelpass kan innebära. Det är därför viktigt att du lyssnar på din kropp för den kommer säga ifrån när något är fel på ett eller annat sätt.

Stress kan vara skadligt

För mycket stress under en längre tid är skadligt för kroppen och kan göra att du blir utbränd eller uppvisar utmattningssyndrom. Det kan ta väldigt lång tid att komma tillbaka från det. Stress kan även leda till depression och påverka minnet och din motivation. Tyvärr är det så att vi är mer stressade nu än någonsin – var försiktig och lyssna på din kropp.

Symptom

Vid stress kan symptomen variera mellan människor eftersom vi alla påverkas olika även fast vi utsätts för likvärdiga påfrestningar. Några vanliga symptom vid för mycket stress där kroppen inte har tid att återhämta sig är att du sover dåligt, är lättretlig, har svårt att koncentrera dig och att du kan känna olustkänslor som rädsla, oro och ångest. Du kan även få ojämn hjärtrytm och svårt att andas. Symptomen är många och det varierar från person till person.