Att tänka på inför en lång cykeltur

Att ge sig ut på en längre cykeltur kan vara en härlig upplevelse som låter dig rensa tankarna och bara uppskatta naturen och allt det vackra runtomkring oss. Men för att inte riskera att något förstör upplevelsen är det klokt att tänka på ett och annat först.

Ta med solskydd

Att ge sig ut och cykla är något de flesta gör under vackra och soliga dagar. Men om du inte ser till att skydda dig ordentligt från solen riskerar du att få en elak solbränna. Solskyddsmedel kan enkelt rädda dig från att ångra cykelturen i efterhand om du bara ser till att applicera innan du ger dig av och återapplicera runt varannan timme som du är ute.

Var förbered för punktering

Även om dagens cykeldäck kan hantera både det ena och det andra finns alltid en riska att du råkar ut för en punktering. Och nästan oavsett var du befinner dig finns det inget bra tillfälle att få en punktering på cykeln. Men om du bara har med dig ett grundläggande reparationskit och vet hur man byter slangen kan du rädda situationen helt själv.

Dubbla vattenflaskor

Under en längre cykeltur är det många som hinner tömma vattenflaskan innan turen är över. Att ha mer lite extra vatten är därför varmt rekommenderat. Bästa sättet att frakta vattenflaskan är så klart med en vanlig flaskhållare. Och om du bara placerar den rätt kan du nästan säkert hitta plats för två stycken. På så sätt kan du enkelt ha med dig två fulla vattenflaskor för att kunna släcka törsten dubbelt så många gången innan det är färdigcyklat för dagen.